Farver - vi elsker dem - og prøver virkelig at bruge dem

Det med farver er jo en sand videnskab. Jeg er ikke nogen ekspert ud i den kunst, som oftest kigger jeg i mit skab og ser et uhyggeligt antal gentagelser i støvede og anonyme farver. Det samme gælder, når det kommer til farver på strikketøjet. Det kan af og til give lidt af en deja vu fornemmelse, når jeg opdager jeg er ved at strikke den samme trøje - igen - eller stort set. Men det giver også lidt mening. Jeg lægger så meget tid og kærlighed i håndarbejdet, og det med at tage det sikre valg i garn - både tekstur og farve er bare virkelig fristende. Jeg har samlet lidt ideer og farver vi elsker, som måske kan være en inspiration, hvis du også går og brygger på at komme lidt igang med nogle farver her i efteråret.

Fru himmelblå

farver på strik

Med min Over Alle Bredder sweater i foråret kom jeg for alvor ud af min grå-sort-brune comfort zone. Helt ærligt så kan jeg godt føle den med at få noget energi og power fra farverne. Jeg er blevet helt vild med blå. Således også blåt smæk på min Onsdagsglam. Den fine lille to plus to har fået en mere afdæmpet blå nuance. 

 

Portræt i sepia

Men det sikre brune valg kan jo også tunes. I august var vi på fiberfolk festival i Roskilde. Her fandt jeg det smukkest håndfarvede garn fra paniters yarn. Hvis jeg kunne spise garn... bare wauw! Jeg er netop gået igang med min nye Løvfaldssweater - med halvdyb V-hals. 

farver på strik

 

Hvis du ikke er så meget til det håndfarvede så kan du finde nogle vildt flotte  efterårsfarver i gyldne brune og røde nuancer her hos Knitwedo (annoncelink).

 

Se min sweater - den er gul som solen

farver på strik
Agnes har strikket sin Nordvest sweater i et engangsparti garn i en virkelig anvendelig blød gul farve. Vi synes selv det er ret fedt, at det der skønne garn, som bare ligger i skabet (fordi du købte det uden en egentlig plan), og som ikke rigtig har kunnet passe de seneste par projekter for strikkefastheden var off, nu endelig kan komme til sin ret.

 

 

 

farver på strik

Men vores lille gule eventyr stopper ikke her. Min mor strikker på en næsten gift-gul cardigan til min ældste datter Hedvig. Og her må jeg altså lige slå et slag for det her garn! Silk-mohair er lidt svær at komme uden om for tiden, og det er nok også kommet for at blive. Men jeg høre fra rigtig mange, at de er piv trætte af at gå og fælde og få mohair i munden, og så er det jo også et rent no-go til baby strik. Önlings bæredygtige kombination af merino og angora (annoncelink) er 

top blød og lækker - og helt ok i prisen - du behøver nemlig kun strikke med en enkel tråd. De har et super flot farvekatalog - det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har haft klørene i det garn.

Smuk i sart rosa

Jeg tror, jeg fik en overdosis af pink som barn, jeg har faktisk holdt mig lidt på afstand af alt hvad der bare mindede om lyserød så længe jeg kan huske, og det det er faktisk lidt ærgeligt, for prøv lige at se, hvor fed den er.

farver på strik

Agnes er  i gang med vores nye saddelskulder, og så har jeg leget lidt palietter og med med raglanstriben i Hedvigs søstertrøje. Resterne er blevet kombineret med grå i en af vores huer (som er i test og lige straks er at finde på hjemmesiden). Vi har strikket i Vip og silkmohair fra Butik Smuksak, men jeg er nu også faldet for Önlings lyserøde merino/cashmere (annoncelink) - det er virkelig kommet på min to-do liste.

/Kira

farver garn personaliser din strik


Older Post Newer Post