Kan du ramme strikkefastheden?

Du har købt garn, opskrift, måske knapper og en ny pind. Det kribler i fingrene for at komme i gang, bare på med maskerne og derudaf. 23.000 masker senere kan du godt se, at der er noget der måske ikke helt er som det skal være - men hvad søren - du har jo fulgt opskriften så det retter sig nok…. men nej, efter 55.000 masker indser du, at det gjorde det ikke. Din strikkefasthed passede ikke og den fine kæreste-sweater ender med at passe din 12 årige nevø så super fint.  

Kan ikke ramme strikkefastheden

Ja - lidt bitter er du måske nok blevet, men ikke knækket - så laver jeg simpelthen den strikkeprøve næste gang. Her melder sig så et nyt problem - du kan ikke ramme strikkefastheden! Når du rammer antallet af masker, så har du et helt forkert antal pinde, og vice versa. Du strikker simpelthen på en anden måde end designeren kræver. 


Vi render ofte ind i strikkefasthed på 21m x 28 pinde på pind 4. Det svarer til et 0,75 forhold - altså 21/28 = 0,75. Men det er meget muligt, at dit forhold ligger enten over eller under dette. For at finde dit forhold skal du dividere antallet af masker med antallet af pinde på 10 cm. Er dit forhold under 0,75 strikker du såkaldte brede masker og er det over, strikker du høje masker. Hvis du strikker med et andet forhold end designeren, så er der ingen vej udenom - du skal simpelthen omregne opskriften. Det kan du måske håndtere det ved at fokusere på at ramme maskeantallet, og så holde øje med at strikke lidt flere eller færre pinde. Men det kan virkelig være snart sagt umuligt at ramme pasformen i begge retninger.

Husk, du strikker ikke forkert! Vi strikker alle forskelligt ligesom vi skriver med forskellig håndskrift. Hvis du synes det lyder som en bekendt historie, så kunne det være du skulle prøve vores nye strik design algoritme. Her tilpasses opskriften netop din strikkefasthed. Men ikke nok med det, opskriften tilpassKan ikke ramme strikkefasthedenes også dine mål, og så kan du selv at designe hvis du har lyst

Slut med håbløse projekter som ender som UFOer bagerst i skabet eller gaver som ikke helt var meningen for hverken dig eller modtager. Din strik skal passe til dig!


/Kira

strikkefasthed strikkeopskrift strikkeprøve


Ældre opslag Nyere opslag