De bedste online strikkeressourcer

Man har ikke altid tid eller mulighed for at få strikkehjælp fra bedstemor eller strikkeklubben. Heldigvis er der masser af hjælp at finde online. Vi har samlet nogle af vores favoritter.

 

Drops - helt kort videoer

Udover deres velkendte garner (og mange opskrifter), så har drops også mange gode videoer der helt enkelt viser  de mest basale strikketeknikker frem uden så meget snik-snak før og efter. Det gælder f.eks. denne video der viser en indtagning der vender mod venstre. De er så gode hvis man bare lige skal se en teknik hurtigt, men måske lidt kort hvis man skal lære den for første gang.

 

Ravelry - sociale strikkere

Ravelry er det største sociale medie indefor strik. Der kan man søge masser af opskrifter frem og se hvilket garn andre strikkere fra hele verden har strikket dem i og se billeder af resultatet. For at få lov at se dette, så er det nødvendigt at lave en bruger, men det er helt gratis.

 

Stitch Fiddle - tegn dine egne diagrammer

Stitch Fiddle er en hjemmeside som bruges til at tegne strikke- (eller korsstings-) diagrammer. Der er både mulighed for at tegne snoninger og farve diagrammer. De har desuden en funktion til at få et billede oversat til diagrammer. Det er utroligt brugbart hvis man f.eks. gerne selv vil lege med farvemønstre.

 

AlmaKnit - en helt personlig strikkeopskrift

AlmaKnit er et online værktøj til at bygge sin egen opskrift. Man sammensætter selv hvordan designet skal se ud. Den bedste feature er dog nok at man kan få opskriften til netop den strikkefasthed man ønsker. Du kan derfor strikke i præcis det garn du vil.

 

Recraft yarn - køb og sælg garnrester

Recraft yarn er en ny strikkeapp, som sætter garnejere i forbindelse med garnsøgere. Du kan nemlig købe og sælge garnrester mellem private. En lille markedsplads for genbrug - men altså kun for garn.

 

PaaPinden

På hjemmesiden PaaPinden finder du en rigtig god strikkeordbog. Den er hjælpsom, hvis du kaster dig ud i at strikke engelske opskrifter eller bare gerne vil forstå de termer du ser på sociale medier og videoer.

 

Youtube

På YouTube findes der -  ligesom om nærmest alt andet - utallge videor om strik. Du kan finde strikkehjælp, strikkevlogs, strikkeanmeldelser og fulde videoopskrifter. Der findes hjælp både på dansk og engelsk, så der skulle nok være en video der kan hjælpe dig videre i dit projekt.

 

Utallige strikkegrupper på Facebook

Udover dedikerede hjemmesider til strik, så kan du selvfølgelig også finde strikkehjælp på de store sociale medier som facebook. Om det er grupper om garnsalg og bytte; eller til at diskutere særlige designere. De kommer alle op når man søger på strik eller garn på siden.

 

 


Ældre opslag Nyere opslag