6 efterårstrends du kan strikke

Der er mode i strik. Oftest følger de den almindelige mode, men tilpasset til hjemmestrikken: For et par år siden skulle vi alle strikke veste; sidste år var det baretterne, der skulle strikkes; og på det seneste har der været naturfarvet struktur strik overalt.

Her er fem bud på hvilke trends der bliver store til efteråret - så du kan komme igang med at strikke dem.

Colour Blocking

Blå sweater hjemmestrikket efter AlmaKnits strikkeopskrift

De stærke farver er kommet tilbage de sidste par sæsoner og det fortsætter ind i efteråret - gerne flere farver af gangen. "Colour blocking" er når man har flere overflader af ensfarvet. Tænk en lyserød sweater med grønne bukser - der skal smæk på farverne, men ikke med mønstre. Den nemmeste måde at integrere denne trend i din strik garderobe er blot at strikke en farvet sweater eller vest og sammensætte den med andre farver. Vi du gå "all in" på trenden kan du også strikke dit projekt i two farver.

Frynser

Sweater strikket efter almaknits strikkeopskrifter med tilføjede frynser

Vi elsker frynser! Og de er alle steder i denne sæson. Det er super nemt at tilføje til din eksisterende sweater og dermed opdatere dem. Vi har lavet en hel guide til hvordan du gør - ægte bæredygtigt mode.

 

Grøn!

Grøn baret strikket efter opskrift fra almaknit

Som i kun grøn i hele outfittet. Forskellige nuancer af grøn, men mest bare rigtig stærk grøn. Et godt bud på den perfekte grønne er Wild & Soft fra Gepard Garn i "Ny grøn" (reklamelink) - det er netop den farve som baretten ovenfor er strikket i (sammen med en silk mohair). Men et andet garn i en super smuk grøn farve er farven  "Zealous" fra KAOS Yarn (reklamelink).

 

Pink

Pink garn fra bc garn med gavekort til almaknit på en strikkeopskrift

Pink tager en sæson mere. Og som med den grønne taler vi ikke pasteller og baby lyserød - men altså rigtig pink med stort P. Gode bud på garner i den farve  er naturligvis neon farverne i Babyalpaca fra BC Garn (reklamelink), men ellers også Drops Kid Silk i farven Cerise (reklamelink), hvis du er på jagt efter silk mohair.

BONUS: Faktisk bare tænk dine highlighters i skrivebordskuffen, hvis du skal have bud på trendy farver. Som BC Garn netop har gjort ;) (reklamelink)

 

Gennemsigtige materialer

Lyserød sweater strikket i silk mohair efter almaknit strikkeopskrift

Det passer måske ikke lige ind i alles hverdag, at går med blonder og andre gennemsige stoffer. Men hvis du gerne vil hoppe med på denne trend alligevel, så tænk silk mohair eller børstet alpaca på en tyk pind - det giver et gennemsigtigt resultat, som er lidt mere hverdagsvenligt. Som denne fine begynder bluse i silk mohair. En anden mulighed, som er populær med strikdesignere dette efterår, er at strikke hele sweateren i et  net lignende hulmønster

 

Glitter til hverdagen

Grå saddelskulder sweater strikket efter almaknit strikkeopskrifter med glimmertråd

Den sidste trend på listen er glitter og glimmer - ikke bare til nytårsfesten, men til hverdagen. Tilføj en glimmertråd til din næste sweater, for at være med på den trend. Ligesom Kira har gjort i denne - selvom det ikke er nemt at fange på billeder. Det ændrer ikke meget på strikkefastheden at tilføje en af de helt tynde glimmertråde (reklamelink), men alternativt kan man tilføje en tykkere, for en større effekt. Det kunne være Paia fra Filcolana (reklamelink), som tilmed er dejlig blødt.


Ældre opslag Nyere opslag