Variationer over en raglanstribe

hulmønster omkring raglanudtagning

Du kan nemt give din raglan lidt karakter ved at lege med raglanstriben. I den traditionelle raglan, er udtagningerne yderst diskrete. Maskerne tages drejet ud for at synes af så lidt som muligt. Det har bestemt sin berettigelse - denne grundsweater kan bruges til alt (guderne skal vide vi har strikket mange af den slags). 

Men nogen gange skal der nu alligevel noget andet og mere til. Du kan i stedet vælge at omfavne det hul et omslag giver i din strik, og benytte hullerne og det mønster de laver, til at give din trøje karakter og personlighed.

Jeg gennemgår her fire simple variationer over det samme hulmønster i raglanen. De er alle strikket med udgangspunkt i én raglanmaske som ligger som en stabil stribe i midten, men der er ikke noget i vejen for, at du kan lave den med flere masker i striben. Det vælger du selv når du designer din sweater.

Enkelt hul

Her er ikke meget at sige. Det eneste du skal gøre er at udskifte de drejede udtagninger til højre hhv. venstre omkring raglanmasken med omslag - og voila! 

enkelt hulmønster i raglanudtagning
hulmønster i raglanstriben

 

Dobbel, trippel og kvadrupel (he he - et ord jeg ikke får brugt nok) hul

Her bevæger vi os væk fra raglanstriben i omvendte v'er væk fra halsen. Logikken i mønsterrapporten er, at udtagningen hver gang flytter sig en maske længere væk fra raglanmasken i midten. Alt afhængig af hvad du har lyst til gentages dette mønster med 2, 3 eller 4 udtagninger så mange gange som du har brug for i din opskrift. Billederne illustrerer de forskellige udtryk, og diagrammerne er ret enkle at gå til. De læses som vanlig højre mod venstre nede fra og op. Hvis du har problemer så skriv endelig.

hulmønster i raglanstriben

 

 

 

 

 

Søstertrøjen med en falsk snoning i raglanstriben

 

 

 

 

En anden mulighed er at lave en en falsk snoning i raglanstriben - som her i Hedvigs søstertrøje.  

Rigtig god strikkelyst

/Kira

 

 

 

 

hulmønster personaliser din strik raglan


Ældre opslag Nyere opslag